O Nas

Alenka Rozman

Zdravilno moč dotika so poznale že stare civilizacije in na srečo ta znanja nikoli niso zamrla. Po masaži se telo hitreje regenerira, sprostitev, ki jo prinese dobra masaža, pa je pravi balzam za dušo. Moja osrednja specializacija je zmanjševanje bolečine, ne glede na njen izvor. Stranke mi zaupajo že od leta 2014, ko sem svojo pot začela kot ReiKi terapevtka. Leta 2020 sem svoje delo nadgradila z masažami, ki so hitro postale glavni temelj mojega dela. Masaža je zame veliko več kot le zaporedje gibov. Potek vsakič prilagodim željam stranke, poleg sproščanja mišic pa se osredotočim na razreševanje mišičnih vozličkov, sproščanje tkiv ob glavnih živcih ter zmanjševanje napetosti v sklepih. Temelja mojega dela sta dobra intuicija in odlično poznavanje telesa, pri delu pa kombiniram različne tehnike, da dosežem maksimalen učinek. Tako v telesu ustvarim sproščen in lahkoten občutek, ki traja še dolgo. Zakaj sem postala maserka, je zanimiva zgodba, ki jo lahko prebereš tu:

Znanstvena pot

Ena pot je znanstvena. Skozi študij biologije sem pridobila veliko znanja o delovanju telesa, od nivoja molekul in celic, pa vse do naše vloge v ekosistemih.

Intuitivna pot

Druga pot je intuitivna. Na to pot me je na srečo povabila moja mama še preden sem se vpisala na fakulteto. Prvo stopnjo ReiKi sem opravila pri svojih 16 letih. Moja intuicija je bila od vedno z mano kot tihi šepet, z ReiKi sistemom pa sem jo začela zavestno razvijati.
Mojega raziskovanja ni gnala le radovednost, temveč tudi potreba. Vsak človek ima unikatno DNK. To so karte, ki so nam bile razdeljene ob spočetju. Jaz sem od vsakega starša dobila po eno, ki mi predstavlja velikanski izziv in hrkati možnost za rast.
Ena DNK karta povzroča, da so moje sklepne vezi šibke. Ker obožujem šport, je to zame pomenilo številne poškodbe sklepov. Tako sem imela mnogo priložnosti (in popravnih izpitov ob ponovljeni poškodbi), da sem se naučila svoje sklepe pozdraviti. Pri tem so mi pomagali tudi izkušeni terapevti, pa tudi pridobljeno znanje o telesu in nepogrešljivi šepet intuicije ter ReiKi energija. Te izkušnje so me vodile na pot masaž.

Druga DNK karta ima opraviti z mojim imunskim sistemom. Od alergije na prah, prišco in plesen, do kronične astme, avtoimunske bolezni ščitnice in mononukleoze, zaradi katere sem pristala v bolnišnici in mi je pustila trajne posledice na jetrih – zdelo se je, kot da me moj imunski sistem vsakič znova izda. Skozi odkrivanje alternativnih metod pa sem ugotovila, da sem pravzaprav jaz tista, ki svoje telo puščam na cedilu. Z raziskovanjem metabolizma in vpliva hrane na moje telo ter prav tako ob podpori terapevtov, sem danes popolnoma zdrava. Naučila sem se s svojim telesom sodelovati. Te izkušnje so me naučile, kako blagodejna in nujna je limfna drenaža.

Kaja

Sem nekdanja plezalka, ljubiteljica sončnih vzhodov in dobrih ljudi. Neprenehno sem v iskanju novega znanja, še posebej na področju človeškega telesa. Zato sem se opogumila za vpis na fakulteto za fizioterapijo. Pred tem sem opravila tečaj klasične masaže in trigger point terapije. To delo opravljam z veliko ljubezni in odgovornosti. Z vso gotovostjo lahko rečem, da mi je to delo pisano na kožo in boste pri meni v dobrih rokah.

Za fizioterapijo sem se posebej navdušila že v mladosti. Zaradi raznih poškodb pri športu, sem potrebovala pomoč maserja ali fizioterapevta. Takrat sem podrobneje spoznala njihovo delo in pri sami sebi videla pozitivne učinke individualnega pristopa fizioterapevta do stranke.

Kako vam lahko pomagamo?